logo
✓ Shop bij vele winkels & merken op één plek ✓ Dagelijks nieuwe producten!
sterren

Buggy

Een buggy is het lichte en praktische alternatief voor een kinderwagen: hij past in elke kofferbak, is lichter en smaller en kan snel worden opgevouwen. Deze kenmerken maken een buggy onmisbaar voor veel ouders, vooral in de stad.

Niet elke buggy is echter geschikt voor alle doeleinden. Alleen een model dat is afgestemd op het eigen dagelijks leven biedt de gewenste verlichting ten opzichte van een logge kinderwagen. Bij de aankoop moet rekening worden gehouden met dagelijkse rijroutes en obstakels: Welke knelpunten, zoals liftdeuren, moeten worden overwonnen? En welk voertuig is ook geschikt voor langere tochten, welke buggy voor reizen of sportieve activiteiten?

We hebben op een compacte manier samengevat welke buggy voor welk doel geschikt is en wat belangrijk is bij de aanschaf ervan. Hieronder vindt u per categorie een selectie van de populairste modellen.

  • Reisbuggy’s kenmerken zich door een compact pakformaat in opgevouwen toestand. De GB Gold Buggy Pockit Air All Terrain is een van de kleinste kinderbuggy’s ter wereld, de ultracompacte opvouwbare afmetingen: L: 30x B: 18x H: 35 cm. Een hoogwaardige vouw- of vouwfunctie en een laag gewicht zijn ook belangrijk. In de meeste gevallen moet u echter compromissen sluiten als het gaat om rijcomfort – de focus op compactheid en een laag gewicht betekent dat het ligoppervlak van veel modellen tot een minimum is teruggebracht. Reisbuggy’s zijn daarom alleen geschikt voor korte afstanden en niet voor langere reizen.
  • Buggy’s met een ligfunctie bieden daarentegen de mogelijkheid om ook op langere ritten een dutje te doen – zolang het ligvlak maar zonder merkbare knikken is geconstrueerd en voldoende groot is.
  • Achterwaarts gerichte buggy’s hebben het voordeel dat u oogcontact met het kind kunt houden – vooral bij langere tochten een voordeel.
  • Buggy’s voor off-road en sportieve activiteiten zijn uitgerust met luchtbanden of in ieder geval met grote all – terrain banden . Modellen met kleine banden van hard rubber of kunststof zijn niet of nauwelijks geschikt voor off-road gebruik. Als de buggy wordt gebruikt om te sporten , zijn afsluitbare voorbanden essentieel.
  • Buggy’s voor oudere, zwaardere kinderen: De standaard EN 1888-1-modellen zijn geschikt voor kinderen met een gewicht tot 15 kg, maar kinderen met een gewicht tot 22 kg moeten worden vervoerd in EN 1888-2- buggy’s. Daarnaast bieden verschillende fabrikanten ook modellen aan die geschikt zijn voor kinderen tot 25 kg . Belangrijk: De transportmand onder de buggy heeft zijn eigen gewichtsbeperkingen, die in acht moeten worden genomen om te voorkomen dat de buggy kantelt.
  • Buggy’s voor broers en zussen: Buggy’s met compacte afmetingen zijn ook beschikbaar voor tweelingen of broers en zussen van dezelfde leeftijd. Vanwege het hogere totaalgewicht moeten ze nog robuuster worden geconstrueerd dan individuele buggy’s – hiervoor worden materialen zoals staal of koolstof gebruikt. 
  • Een buggyboard is uitermate handig als oudere broers en zussen met je op tournee zijn. Ze zijn echter alleen geschikt voor robuuste buggy’s – let goed op de instructies van de fabrikant of een board kan worden gemonteerd.
  • Veiligheid : Of het nu gaat om een ​​sportbuggy, reisbuggy of duobuggy – er moet in ieder geval aan een minimum aan veiligheid worden voldaan. De belangrijkste kenmerken zijn een veiligheidsgordel en beschermbeugel en een test volgens de Europese veiligheidsnorm EN 1888. Deze norm garandeert onder meer stabiliteit en kantelveiligheid , een adequate remwerking en de onschadelijkheid van de gebruikte materialen.
  • De meest populaire en beproefde merken buggy’s zijn Hamilton buggy, Easywalker buggy en Joolz aer buggy .

Meest gestelde vragen

Wat is een buggy?

Een buggy is een lichtgewicht kinderwagen die gemakkelijk kan worden opgevouwen en meegenomen. Het is ontworpen voor ouders die onderweg zijn en behoefte hebben aan een eenvoudige en compacte kinderwagen.

Vanaf welke leeftijd kan een kind in een buggy rijden?

De meeste buggy's zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden oud, wanneer ze hun hoofd rechtop kunnen houden. Het is belangrijk om de aanbevelingen van de fabrikant te volgen en nooit een kind jonger dan de aanbevolen leeftijd in een buggy te plaatsen.

Is een buggy veilig?

Ja, een buggy kan veilig zijn zolang het correct wordt gebruikt. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en ervoor te zorgen dat de buggy goed is gemonteerd en vastgemaakt voordat u uw kind erin plaatst.

Zijn alle buggy's hetzelfde?

Nee, er zijn verschillende soorten buggy's die zijn ontworpen voor verschillende doeleinden en om aan verschillende behoeften te voldoen. Sommige zijn ontworpen voor off-road terrein, terwijl andere lichtgewicht en compact zijn voor gebruik in de stad.

Kunnen buggy's worden gebruikt op ongelijke ondergronden?

Ja, sommige buggy's zijn ontworpen voor off-road terrein en kunnen worden gebruikt op ongelijke ondergronden. Het is echter belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en ervoor te zorgen dat de buggy geschikt is voor het terrein waarop u deze wilt gebruiken.

Moet ik een reiswieg of een buggy kopen?

Dit hangt af van uw behoeften en levensstijl. Als u veel onderweg bent en behoefte heeft aan een lichtgewicht en gemakkelijk opvouwbare kinderwagen, dan is een buggy misschien de beste keuze. Als u echter een pasgeboren baby heeft, kan een reiswieg geschikter zijn om de baby te laten liggen en te slapen.

Moet ik een duurdere buggy kopen?

Dit hangt af van uw budget en behoeften. Duurdere buggy's kunnen vaak extra functies en accessoires bieden, zoals een verstelbare rugleuning of een betere vering. Het is belangrijk om te bedenken welke functies voor u belangrijk zijn en een buggy te kiezen die aan uw behoeften voldoet, ongeacht de prijs.

Tags:

Beste koop
Logo