logo
✓ Shop bij vele winkels & merken op één plek ✓ Dagelijks nieuwe producten!
sterren

Beste mini koelkast kopen? Vergelijk en bespaar geld.

Heeft u extra koelcapaciteit nodig of heeft u alleen een kleine koelkast nodig, dan vindt u gegarandeerd een oplossing tussen onze kleine koelkasten. De kleine koelkasten zijn perfect om in een extra kamer te plaatsen, in de hobbyruimte of in de garage (mits goed geïsoleerd). Tegelijkertijd zal een kleine koelkast niet veel ruimte innemen in de keuken als je geen ruimte hebt voor een grote koelkast.

De mini koelkast – professionele koeling voor kleine ruimtes

De mini koelkast kan een ideale metgezel zijn in de meest uiteenlopende situaties. Bijvoorbeeld voor forenzen die doordeweeks in een kleine flat wonen. Of zelfs voor het tuinhuisje, de feestkelder of de camping is de koelcapaciteit van de kleine apparaten altijd voldoende. Omdat de mini koelkast vaak met een adapter kan worden bediend, kan hij zelfs in de auto worden gebruikt als u langere reizen maakt en eten en drinken koel wilt houden.

De mini koelkast is ook populair in kantoren! Maar vraag het wel aan je baas, want de kleine koelkast werkt op elektriciteit, die door het bedrijf wordt betaald. Hij mag ook niet te dicht bij het bureau worden geplaatst, want het geluidsniveau van de kleine koelmotor kan bij hoge temperaturen toenemen. Dit bedrijfsgeluid stoort het hele kantoor tijdens geconcentreerd werken. Belangrijke medicijnen die koel moeten worden bewaard, kunnen ook in een mini koelkast worden bewaard, zodat u ze niet direct naast het eten voor de lunch hoeft te zetten.

Waar u een mini koelkast ook voor wilt gebruiken, u moet bij de aanschaf rekening houden met een aantal zaken, zodat u kunt genieten van de compacte, kleine koelkast. Onder andere het energieverbruik en de capaciteit spelen een belangrijke rol. In onze mini koelkast vergelijking gaan we dieper in op deze en andere punten.

Top 5 Mini koelkasten

Ontdek de Top 5 Mini Koelkasten: Compacte oplossingen voor koeling onderweg en thuis

Wat onderscheidt de mini koelkast van een grote koelkast?

De mini koelkast is, zoals de naam al zegt, in principe iets kleiner dan een gewone koelkast. Mini koelkasten zijn er ook in verschillende maten. Deze worden gespecificeerd in liters. De kleinste mini koelkast begint bij ongeveer 4 liter inhoud, dergelijke kleine koelkasten worden ook vaak tafel koelkasten genoemd. De grotere mini koelkasten hebben een inhoud van ongeveer 50 liter, hoewel dit slechts een richtwaarde is.

De echt kleine mini koelkasten kunnen bijvoorbeeld op een werkblad of kast worden geplaatst, of worden gebruikt als kleine tafelkoelkast in de eethoek of op de buffettafel. Grotere apparaten daarentegen moeten vanwege hun gewicht op de grond worden geplaatst. Afhankelijk van het bedrijf zijn de afmetingen van de kleine koelkast ongeveer:

30 tot 50 cm in de hoogte
20 tot 50 cm in de breedte en
30 tot 50 cm in de diepte.


Uiteraard variëren deze afhankelijk van het ontwerp. Afhankelijk van het model weegt de mini koelkast tussen de 3 en 20 kg. Het gewicht is natuurlijk doorslaggevend als u uw nieuwe mini koelkast als mobiel apparaat wilt gebruiken. Er zijn mini koelkasten die ontworpen zijn voor inbouw, maar de meeste fabrikanten gebruiken staande toestellen.

Kleiner is niet efficiënter

Net als andere kleinere huishoudelijke apparaten, zoals mini-wasmachines of tafelvaatwassers, zijn mini-koelkasten niet zo efficiënt als grotere apparaten, vooral wat betreft energie-efficiëntie. Ten eerste zijn ze zelden het aandachtspunt van fabrikanten en zijn ze daarom meestal niet zo goed uitgerust. De energie-efficiëntieklassen van mini koelkasten liggen meestal tussen E en G. Minikoelkasten met een lagere energieklasse zijn vaak ook wat beperkter in hun functies. De temperatuur kan bijvoorbeeld niet worden ingesteld en het bedrijfsvolume is meestal groter. De koelfunctie daarentegen zou hetzelfde moeten zijn, maar die vreet meer elektriciteit om de temperatuur op peil te houden. Er zijn echter ook topapparaten die met een betere energie-efficiëntie werken.

Waarop moet worden gelet bij de aankoop van een mini koelkast?

Over het geheel genomen verschilt de mini koelkast niet zoveel van de grotere apparaten. Voordat u tot aanschaf overgaat, moet u ook bedenken waarvoor u uw minikoelkast wilt gebruiken. Als u vooral ruimte wilt besparen en toch dingen “goed” wilt kunnen opbergen, dan is het kleinste model geen goede keuze. Dit soort tafelmodel koelkasten dient alleen als kleine minibar voor in het tuinhuisje of als u op stap bent, maar ze scoren punten vanwege het lage werkingsgeluid en de eenvoudige bediening. Bij de basisuitrusting voor het avondeten is de ruimte echter beperkt.

Vooral als het gaat om koelmiddelen moet u letten op de koelcapaciteit.

Hier volgt een overzicht van waar u nog meer rekening mee moet houden bij de aanschaf van een minikoelkast.

De energieklasse van mini koelkasten 

Zoals bij alle elektrische apparaten moet u goed kijken naar de energieklasse van het apparaat. Hoe lager de energie-efficiëntieklasse, hoe meer energie het apparaat verbruikt. U kunt mini koelkasten krijgen met de energie-efficiëntieklassen D tot en met G. Ook al zijn sommige apparaten goedkoper in aanschaf, het hogere elektriciteitsverbruik zal u ten laatste op de jaarafrekening merken.

Helaas moet u afgaan op de specificaties van de fabrikant als het gaat om kilowatturen.

De stroomaansluiting

Wilt u uw mini koelkast gebruiken op excursies en aansluiten op de sigarettenaansteker van uw auto , zorg er dan voor dat deze een 12 volt aansluiting heeft . De (grotere) mini koelkasten daarentegen zijn meestal voorzien van een normale 220 volt stekker. Qua koelprestaties zitten ze nog steeds op één lijn.

Capaciteit – Wat past er in een mini koelkast?

Stel jezelf de vraag: Wat moet mijn koelkast opslaan? Dan moet je de capaciteit kiezen. Zoals reeds beschreven, zijn er zeer kleine mini koelkasten waar slechts enkele blikjes drank in passen. Voor meer dranken is een dranken koelkast misschien zinvoller. Wil je echter ook de ingrediënten voor een maaltijd bewaren, dan kies je best voor een groter toestel met meer capaciteit. Houd er rekening mee dat hoe voller u een mini-koelkast inpakt, hoe slechter de dranken in het begin zullen worden gekoeld, omdat de koelcapaciteit niet dezelfde is als die van een groot apparaat. Je bewaart de drankjes dus best de avond voordien.

De verschillende mini koelkasten

Mini koelkasten zijn soms heel anders. Het hangt allemaal af van waar je je minikoelkast voor nodig hebt.

Draagbare koeler

De draagbare koelkasten zijn met ongeveer 6 liter bijzonder klein en hebben een capaciteit van ongeveer vier blikjes drank. Ze zijn geschikt voor reizen en activiteiten, vooral omdat veel van de minikoelkasten ook een 12V-aansluiting hebben , zodat ze in de auto kunnen worden gebruikt. De koelfunctie is door de afmetingen beperkt en kan bij hogere omgevingstemperaturen geen lage temperaturen garanderen .

Ze zijn ideaal voor cosmetica die gekoeld bewaard moeten worden en eventueel in de gemeenschappelijke keukenkoelkast bewaard moeten worden. De kleine koelboxen zijn ook ideaal voor het koelen van moedermelk op kantoor, op het strand of op reis. 

drank koelkasten

Ben je op zoek naar een koelkast die je drankjes ijskoud houdt tijdens bijvoorbeeld het gamen? Een drankenkoelkast of minibar verschilt vooral in het design en de bodem van de fles. Niet zelden zijn ze transparant dankzij een glazen deur , zodat je altijd een volledig overzicht hebt. U moet het dan echter zonder deurvak doen.

mini koelkast

Voor de feestkelder, camper of kleine studentenhut moet je kunnen vertrouwen op een hoogwaardige koelkast. Een capaciteit tussen 45-60 L is hier geschikt. Als de koelkast permanent wordt gebruikt, moet u ook de energie-efficiëntieklasse controleren . Zeker als je in dezelfde kamer wilt slapen, want een lage energie-efficiëntieklasse wordt vaak geassocieerd met een hoog volume. 

Let ook op een verstandige indeling . Een of meer deurvakken dienen verstandig te worden geplaatst.

Voor wie is een mini koelkast geschikt?

Mini koelkasten zijn flexibel en veelzijdig. Als hoofdkoelkast in de keuken is hij geschikt voor alleenstaanden die zelden of nooit thuis koken en slechts enkele boodschappen bewaren. Hij is geschikt voor het opbergen van eten en drinken op kantoor of in de studentenkamer en behoort tot de standaarduitrusting van veel campers. Het meest voorkomende gebruik van de minikoelkast is echter als drankenkoeler. Grotere apparaten met een bruikbaar volume tot 50 liter worden vaak opgesteld in de feestzaal of het tuinpaviljoen om altijd koele drankjes bij de hand te hebben. Mini koelkasten worden soms ook gebruikt als drankkoelers in de woonkamer. Kleinere toestellen worden vaak flexibel en mobiel ingezet, ze worden ingezet op excursies.

Ontdek een wereld vol topproducten en laat je verrassen!

Bent u op zoek naar de beste apparatuur om uw voedsel fris en koel te houden? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! We hebben een breed scala aan top producten die perfect zijn voor uw behoeften. Bekijk hieronder enkele van onze populaire opties: de Amerikaanse koelkast, het tafelmodel koelkast en de camping koelkast.

Amerikaanse koelkast:

Onze Amerikaanse koelkasten zijn de perfecte keuze voor grote huishoudens of mensen die graag veel ruimte hebben voor hun boodschappen. Met ruime opbergmogelijkheden en handige functies zoals ijs- en waterdispensers, bieden deze koelkasten een combinatie van stijl en functionaliteit. Bekijk ons assortiment en ontdek de nieuwste modellen en innovaties!

Tafelmodel koelkast:

Als u op zoek bent naar een compacte en praktische koeloplossing, is een tafelmodel koelkast ideaal voor u. Deze koelkasten passen perfect in kleine keukens, studentenhuizen of kantoorruimtes. Ze bieden voldoende opbergruimte voor uw verse producten en zijn gemakkelijk toegankelijk. Ontdek ons assortiment tafelmodel koelkasten en kies de perfecte aanvulling op uw leefruimte.

Camping koelkast:

Als u van kamperen en buitenactiviteiten houdt, is een camping koelkast een absolute must-have. Deze draagbare en energiezuinige koelkasten houden uw etenswaren gekoeld, zelfs tijdens uw avonturen in de natuur. Of u nu gaat kamperen, picknicken of op roadtrip gaat, met een camping koelkast kunt u altijd genieten van verse en koude drankjes en voedsel. Ontdek onze selectie van camping koelkasten en ga goed voorbereid op pad!

Of u nu op zoek bent naar een ruime Amerikaanse koelkast, een compacte tafelmodel koelkast of een handige camping koelkast, wij hebben de perfecte opties voor u. Bekijk ons uitgebreide assortiment en kies het product dat het beste past bij uw behoeften en levensstijl. Geniet van de voordelen van hoogwaardige koelapparatuur en houd uw voedsel altijd vers en smakelijk!

Meest gestelde vragen

Zijn mini koelkasten energiezuinig?

Ja, veel mini koelkasten zijn energiezuinig en hebben een energielabel dat aangeeft hoeveel energie ze gebruiken. Het is belangrijk om bij het kopen van een mini koelkast op het energielabel te letten om de meest energiezuinige optie te vinden.

Hoeveel kost een mini koelkast?

De prijs van een mini koelkast varieert afhankelijk van de grootte, de functies en de merken. Over het algemeen kosten ze tussen de €50 en €300.

Hoe groot is een mini koelkast?

Een mini koelkast is meestal tussen de 20 en 50 liter groot. Het is belangrijk om de afmetingen van de koelkast te controleren om te bepalen of deze geschikt is voor uw ruimte.

Kunnen mini koelkasten vriezen?

Sommige mini koelkasten hebben een vriesfunctie, maar de meeste niet. Als u op zoek bent naar een mini koelkast met een vriesfunctie, moet u erop letten dat deze functie beschikbaar is voordat u een aankoop doet.

Zijn mini koelkasten stil?

Mini koelkasten maken over het algemeen minder geluid dan traditionele koelkasten, maar er is nog steeds enige geluidsproductie. Het is belangrijk om de geluidsniveaus te controleren bij het kopen van een mini koelkast, vooral als u deze in een stille omgeving gaat gebruiken.

Tags:

Beste koop
Logo